HTML

ABC

Néha úgy érzem, hogy nem elég egy hozzászólás, mert nem látom a reakciót, ezért néhány dologról írok egy egész posztot. Olyan dolgokról, amiket nyilvánvalónak és alapvetőnek gondolok. Lehet, hogy bennem van a hiba, ha nyilvánvalónak gondolom azt, amit leírok, de másképpen nem írnám le. Csináltam egy új nevet hozzá.

Friss topikok

  • Karvaly: @káelem: Kedves káelem, talán láthatatlan a hozzászolásom, hogy még mindig azt mondod, hogy "a "ci... (2009.02.24. 15:32) Cigánybűnözés
  • kinot: polkorrektség = duplagondol lásd: 1984 en.wikipedia.org/wiki/Doublethink (2009.02.10. 13:36) Politikailag korrekt
  • káelem: @Konzervatórium: És még nem is beszéltem a cigányokról. Tervezem. (2009.02.09. 10:42) Halálbüntetés

Linkblog

Archívum

Képviselői költségtérítés

2009.02.17. 10:30 káelem

Abszurd, hogy népszavazás lesz a képviselők költségtérítéséből.

A népszavazási kezdeményezéssel egyetértek. Aláírtam. Elmegyek szavazni, és arra szavazok, hogy a képviselőknek számlával kelljen igazolni a költségeiket.

Ennek a népszavazásnak mégsem lenne szabad megtörténnie. A népszavazás arról fog szólni, hogy a képviselő ugyanolyan ember-e, mint bármelyik másik állampolgár. Arról fog szólni, hogy ugyanolyan jogokkal rendelkezik-e a képviselő, mint bármelyikünk. Nem lenne szabad olyan kérdésnek egyáltalán felmerülni, ami a törvény előtti egyenlőséget megkérdőjelezi.

Abszurd, hogy ezt a kérdést nem vitte eddig alkotmánybíróság elé senki.

Az alkotmány ezt írja:

"57. § (1) A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat, vagy valamely perben a jogait és kötelességeit a törvény által felállított független és pártatlan bíróság igazságos és nyilvános tárgyaláson bírálja el.

...

70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.

(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti.

(3) A Magyar Köztársaság a jogegyenlőség megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel is segíti.

...

70/B. § (2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga."

Vagy, hogy ez számít?

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=94900020.TV

Szólj hozzá!

Címkék: jog alkotmány abszurd költségtérítés logika törvény előtti egyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://kaelem.blog.hu/api/trackback/id/tr30948179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása