HTML

ABC

Néha úgy érzem, hogy nem elég egy hozzászólás, mert nem látom a reakciót, ezért néhány dologról írok egy egész posztot. Olyan dolgokról, amiket nyilvánvalónak és alapvetőnek gondolok. Lehet, hogy bennem van a hiba, ha nyilvánvalónak gondolom azt, amit leírok, de másképpen nem írnám le. Csináltam egy új nevet hozzá.

Friss topikok

  • Karvaly: @káelem: Kedves káelem, talán láthatatlan a hozzászolásom, hogy még mindig azt mondod, hogy "a "ci... (2009.02.24. 15:32) Cigánybűnözés
  • kinot: polkorrektség = duplagondol lásd: 1984 en.wikipedia.org/wiki/Doublethink (2009.02.10. 13:36) Politikailag korrekt
  • káelem: @Konzervatórium: És még nem is beszéltem a cigányokról. Tervezem. (2009.02.09. 10:42) Halálbüntetés

Linkblog

Archívum

Cigánybűnözés

2009.02.09. 11:37 káelem

Az a kifejezés, hogy cigánybűnözés teljesen értelmetlen.
Attól még létezik cigánybűnözés. Az az, amikor a bűncselekményt cigányok követik el.

És?

Létezik magyarbűnözés, albánbűnözés, kínaibűnözés és vegyesbűnözés.
Férfi-, női-, buzi- valamint transzbűnözés, ezen kívül itt is vannak különféle vegyes, páros, páratlan és gruppen kategóriák.

Értelmetlen? Az.

A bűnelkövetők között jóval több a cigány, mint a magyar. Talán a cigányok között is több a bűnöző, mint a becsületes ember. Ezt nem tudom. Ehhez például azt is tudni kellene, bűnözőnek tartsuk-e azt, aki segélyért szül teljesen legálisan. Ilyet komoly magyar emberekről is hallottam.

Sok a cigány bűnöző, de jelent ez valamit a bűnüldözés számára? A kifinomult és hatékony magyar rendőri munkának a metodikáján változtat valamit az elkövető származása? Könnyebben elbújik a cigány bűnöző a bőrszíne miatt a sötétben, mint a magyar? Vagy esetleg ugyanúgy reszket a járőr, amikor cigány bűnözővel találkozik, mint amikor annak magyar vagy ukrán kollégájával.

A gyilkosság az nem cigánygyilkosság, hanem gyilkosság, a rablás nem cigányrablás, hanem rablás, a késelés nem cigánykéselés, mert ezeknek a szavaknak sincs értelme. A cigányverés szónak van. Az, amikor cigányt vernek, mert cigány, ugyanúgy, ahogy a magyarverés szónak is az a jelentése, hogy magyart vernek, mert magyar. (Meg van még a buziverés is.)

A bűncselekményeket, vagy cigányok követik el vagy mások, de a bűncselekmény ugyanaz marad. Az áldozat ugyanannyira hal meg, a pénz ugyanannyira lopódik el.

Miért fontos tudni, hogy értelmetlen ez a szó?
Azért, mert vannak becsületes cigányok is. Ők nem érdemlik meg se a bűnöző testvéreiket, se a mi előítéleteinket. Ők is áldozatok, ráadásul magunk ellen is tudjuk fordítani őket, ha gondolkodás nélkül beszélünk vagy cselekszünk.

 

5 komment · 3 trackback

Címkék: jog bűnözés cigány abszurd logika

A bejegyzés trackback címe:

https://kaelem.blog.hu/api/trackback/id/tr50931842

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.23. 19:56:38

Bosszú Cozma-ért?Tatárszentgyörgyön a jelek szerint agyonlőttek egy férfit és a fiát. A fiú mindössze 5 éves volt. A házukat felgyújtották, a család többi tagja kórházban van. Ezek a száraz tények. Egy cigány családról van szó. Ez elvileg irreleváns infor…

Trackback: GayBears Blog 2009.02.09. 16:27:53

CigányországFigyelem! A következő bejegyzésben általánosítások és az abból levont következtetések tömkelege olvasható. Jogvédők és megélhetési politikusok el se olvassák! A bejegyzést „inspirálta”: szegénység, rendőrség, magyar gárda, cigány…

Trackback: A Hannibál Lektűr-attitűd 2009.02.09. 11:52:35

A bűnöző - kisebbség. Minden bűnöző kisebbségi. A késelő, a markecoló, a sikkasztó, a tyúktolvaj, az okirat-hamisító, a cserbenhagyásos gázoló, a besurranó tolvaj, a házasségszédelgő, a bankrabló, a gyilkos - mind-mind kisebbség. A többség ugyanis n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karvaly 2009.02.23. 21:34:49

Ne bohóckodjunk már. Van fehérgalléros bűnözés, akkor ez azt jelenti, hogy minden inget viselő ember bűnöző? Ha nem, akkor a cigánybűnözés miért nem tudja azt jelenteni, a többi ~bűnözés mintájára, hogy a megnevezett szűk csoport által tipikusan elkövetett bűntény.
A gond az, hogy valóban létezik cigánybűnözés, létezik etnikai feszültség, és ha az okok feltárása helyett a PC miatt a szőnyeg alá seperjük a problémát, akkor később sokkal súlyosabban fog jelentkezni a probléma.
Gondolok itt arra, hogy be kellene látni, a jelenleg felzárkóztatásra szánt milliárdok csak a nyomort tartósítják. Segély helyett munkavállalásra és a gyerekek tanítására kellene a pénzt költeni.

gemby 2009.02.23. 22:10:47

"A kifinomult és hatékony magyar rendőri munkának a metodikáján változtat valamit az elkövető származása?"

hogy találsz meg jobban egy bűnözőt? ha kiadod a körözést egy kék kabátos férfira, vagy egy kék kabátos fehér/fekete/ázsiai/cigány férfira?

"Könnyebben elbújik a cigány bűnöző a bőrszíne miatt a sötétben, mint a magyar?"

igen. szerinted kik vezetik félre a hatóságokat, és bújtatják az "övéiket"? az albánok, biztos.
te bújtattad volna a móri mészárosokat, mert fehérek?

"A gyilkosság az nem cigánygyilkosság, hanem gyilkosság"

hülyeség, nézd meg a mai cikkeket. ma tatárszentgyörgyön ROMÁKAT gyilkoltak meg. 'liszkán viszont magyar ölt magyart, érti?

káelem 2009.02.23. 23:27:28

@guLi: "hogy találsz meg jobban egy bűnözőt? ha kiadod a körözést egy kék kabátos férfira, vagy egy kék kabátos fehér/fekete/ázsiai/cigány férfira?"

Nyilván úgy találom meg a bűnözőt, ha úgy adom ki a körözést, hogy cigány az, akit keresek. Az úgynevezett politikailag korrekt beszédet álszentnek tartom. Egy-két-sok bűncselekményt elkövethet cigány, de ettől még csak egy-két-sok bűncselekmény marad, amit fel kell deríteni.

"igen. szerinted kik vezetik félre a hatóságokat, és bújtatják az "övéiket"? az albánok, biztos.
te bújtattad volna a móri mészárosokat, mert fehérek?"

Ha a hatóság tudja, hogy bújtatják, legalább könnyebb megtalálni. A móri mészárosokat természetesen nem bújtatnám, de lehet, hogy egy közvetlen családtagot nem adnék fel, ahogy gondolom, te sem, főleg, ha nem nagy bűncselekményt követett el. Úgy tudom, hogy a közvetlen érintettséget a nyomozásnál, és a bíróságon is figyelembe veszik, ha tanúskodni kell. A cigányoknál persze általában nagyobb a család...

"hülyeség, nézd meg a mai cikkeket. ma tatárszentgyörgyön ROMÁKAT gyilkoltak meg. 'liszkán viszont magyar ölt magyart, érti?"

Ha a bűncselekmény motivációja lehet rasszista, akkor fontos megemlíteni az áldozat és az elkövető származását. Olaszliszkán nem faji kérdések öltek, hanem a sötétség, agresszió és állatiasság. Szögi Lajost nem azért ölték meg, mert magyar volt, hanem mert kapóra jött a söpredéknek, hogy éppen ott volt. A söpredék cigányokból állt, igen. Továbbra sem szeretem a politikailag korrekt beszédet, mert egyáltalán nem korrekt. De nem a cigányok ölték meg, hanem néhány cigány, és nem azért mert cigányok voltak, hanem azért, mert elállatiasodott véglények.

A "cigánybűnözés" szónak pedig továbbra sincs értelme.

gemby 2009.02.24. 00:00:43

az elsőben ezek szerint egyetértünk.

a másodiknál annyit tennék hozzá, hogy a cigányoknál - talán a nagyobb bűnözési arány miatt - sokkal gyakrabban fordulnak elő ilyen "bújtatások", és gyakran ismeretlenek is "sorsközösséget" vállalnak az elkövetőkkel. egy normális társadalmi szerkezetben sokkal hamarabb kiderül az ilyen, de a romáknál nagyon él az "egymásnak falazás". nagy családok, igen.

a harmadik pedig a legfontosabb. tudniillik sokan elfelejtik azt, hogy amikor a magyar és a cigány között feszülő rasszizmusról beszélünk, az nagyon durván kétoldali. bár már sosem fog kiderülni, de véleményem szerint ha a szomszéd sorról gazsiék sodorták volna el a cigánykislányt, akkor lerendezik egymás közt, valószínűleg lincselés nélkül. az, hogy a kislányt egy "gádzsó" "ölte meg", az egy olyan mértékű indulatot generált a gyilkosokban, hogy menten agyonverték.

rabolni egyébként lehet - persze nem lehet, értsd jól -, de a rabláshoz nem kell kizsigerelni, megerőszakolni, összeverni az áldozatot. ezeket az agresszív megnyilvánulásokat a cigány bűnelkövetők részéről (részben) a rasszizmusuknak tudom be, ugyanis olyanról nem hallottam, hogy cigány rabol ki cigány, és még össze is veri érte.

a bűnözésnek ezt a válfaját nevezem én cigánybűnözésnek. értelmetlen, vagy sem.

Karvaly 2009.02.24. 15:32:56

@káelem: Kedves káelem, talán láthatatlan a hozzászolásom, hogy még mindig azt mondod, hogy "a "cigánybűnözés" szónak pedig továbbra sincs értelme."?
süti beállítások módosítása