HTML

ABC

Néha úgy érzem, hogy nem elég egy hozzászólás, mert nem látom a reakciót, ezért néhány dologról írok egy egész posztot. Olyan dolgokról, amiket nyilvánvalónak és alapvetőnek gondolok. Lehet, hogy bennem van a hiba, ha nyilvánvalónak gondolom azt, amit leírok, de másképpen nem írnám le. Csináltam egy új nevet hozzá.

Friss topikok

  • Karvaly: @káelem: Kedves káelem, talán láthatatlan a hozzászolásom, hogy még mindig azt mondod, hogy "a "ci... (2009.02.24. 15:32) Cigánybűnözés
  • kinot: polkorrektség = duplagondol lásd: 1984 en.wikipedia.org/wiki/Doublethink (2009.02.10. 13:36) Politikailag korrekt
  • káelem: @Konzervatórium: És még nem is beszéltem a cigányokról. Tervezem. (2009.02.09. 10:42) Halálbüntetés

Linkblog

Archívum

Politikailag korrekt

2009.02.10. 11:03 káelem

Kiskoromban nem értettem, hogy a kaki szó miért szebb a szarnál, ha mindkettő ugyanazt jelenti.

Amikor az Egyesült Államokból megjöttek a hírek még régebben, hogy a négereket feketének kell hívni, mert a néger szó sértő, röhögtem magamban, mer nálunk a néger volt a semleges megnevezés, feketét akkor mondtunk, ha hangsúlyozni akartuk a különbséget. Azóta nálunk is a fekete a polájt, és a néger a sértő kifejezés. Azért, mert azt mondták, hogy így van, és mi elhittük. Közben meg nem változott semmi. A szavakon kívül.

Azt hallottam, amerikában az emberek elbujdokolnak, ha sósmogyorót akarnak enni, hogy senki ne lássa őket, mert a szeptember 11-i gépeltérítések éppen akkor kezdődtek, amikor az utasok elkezdték bontogatni a kiosztott sósmogyorót. Politikailag azóta nem korrekt sósmogyorót enni, és a kocsmákban rögtön lecserélték valami másra. Egy amerikai mesélte nekem, és büszke volt rá.

A PC egy divat. Rossz divat, mert arra szolgál, hogy ne mondjuk ki, amit gondolunk. Pedig gondoljuk, bármiről is legyen szó. Nem hallottam olyat, hogy a politikailag korrekt szóhasználat elsimított volna bármilyen konfliktust. Csak árthat, mert a hülyeség csak árthat.

Arisztid a nászéjszakán:
- Most drágám készüljön fel a meglepetésre, mert mutatok egy valódi férfiúi pimpilimpit, szaknyelven hímtagot.
Arisztid friss felesége a nászéjszakán:
- Ja, ez az? Ez olyan, mint egy fasz, csak kisebb.

1 komment

Címkék: divat abszurd logika tabu a kuki is fasz csak kisebb

A bejegyzés trackback címe:

https://kaelem.blog.hu/api/trackback/id/tr52934290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kinot 2009.02.10. 13:36:13

polkorrektség = duplagondol
lásd: 1984
en.wikipedia.org/wiki/Doublethink
süti beállítások módosítása