HTML

ABC

Néha úgy érzem, hogy nem elég egy hozzászólás, mert nem látom a reakciót, ezért néhány dologról írok egy egész posztot. Olyan dolgokról, amiket nyilvánvalónak és alapvetőnek gondolok. Lehet, hogy bennem van a hiba, ha nyilvánvalónak gondolom azt, amit leírok, de másképpen nem írnám le. Csináltam egy új nevet hozzá.

Friss topikok

  • Karvaly: @káelem: Kedves káelem, talán láthatatlan a hozzászolásom, hogy még mindig azt mondod, hogy "a "ci... (2009.02.24. 15:32) Cigánybűnözés
  • kinot: polkorrektség = duplagondol lásd: 1984 en.wikipedia.org/wiki/Doublethink (2009.02.10. 13:36) Politikailag korrekt
  • káelem: @Konzervatórium: És még nem is beszéltem a cigányokról. Tervezem. (2009.02.09. 10:42) Halálbüntetés

Linkblog

Archívum

Megszorítás

2009.02.23. 19:35 káelem

Milyenek a megszorítások?

Attól kezdve, hogy megszorítottak, már nem adják oda az embereknek azt a pénzt vagy egyéb juttatást, amit addig odaadtak.

Érthető? Nincs tovább ingyen pénz. Ez ellen tiltakoznak azok, akik a megszorítások ellen tiltakoznak.

Az adócsökkentés ellen nem tiltakoznak. Helyesen. Az adócsökkentés után viszont kevesebb pénz jut arra, hogy szétosszák. Talán ez világos.

Magyarul azt a pénzt, amit a dolgozók és a vállalkozók megtermeltek, elveszik attól, aki megtermelte, és odaadják annak, aki nem tett érte semmit. Bürokráciának, segélyből élőnek, pénzért szülőknek, unalmukban orvosi rendelőkben ülőknek stb. Hülyék lesznek dolgozni az emberek. Senki nem dolgozik, és ezért lassan nem is lesz mit szétosztani.

A megszorítás az, amikor a pénzt nem veszik el a dolgozótól, hogy odaadják az ingyenélőknek, hanem annál marad, aki megkereste. Ez végső soron jó mindenkinek.

Ezt hívják megszorításnak azok, akik kikelnek a megszorítások ellen, pedig nem is ez a megszorítás valójában. Pont az ellenkezője. Az adóemelés az. Az, amikor még többet elvesznek attól, aki megtermeli. Ez persze az ellenkezője annak, amiről fent szó volt.
 

Szólj hozzá!

Címkék: adó abszurd ingyenélők

A bejegyzés trackback címe:

https://kaelem.blog.hu/api/trackback/id/tr76961499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása